YOGA - LIVET I BALANS
Välbefinnande, att må bra i kroppen och själen är en grundsten för vår existens.

Att känna livsglädje och lycka är oss alla väl förtjänt men kan av olika anledningar utebli. Vi behöver alla själva göra jobbet, som är högst individuellt och med olika förutsättningar. Kanske behöver du se efter vad som egentligen tar plats i ditt liv?
En mängd med forskning finns på alla fördelar tex fysisk aktivitet ger, kroppsligt men också psykiskt.
- Men det handlar om mer än fysisk aktivitet.
Sömnen
är livsviktig för vår återhämtning. Kroppen varvar ner, blodtrycket sjunker, pulsen och kroppstemperaturen också. Andetagen blir färre och längre, musklerna slappnar av. Aktiviteten i hjärnan ändras, en lagringsprocess startar och nya celler bildas.
Att äta näringsrik mat
förser oss med ork och energi, håller oss friska. Själslig ro - att stanna upp och invänta sig själv - att besöka sitt inre rum då och då. Att slå sig ner och känna att allt som finns där är välkommet. Det lugnar dig, stärker dig, det kan förbättra ditt minne och din koncentration. Stimulerande arbete, att göra något som känns meningsfullt och motiverande. Att känna sig kompetent, behövd och delaktig ökar vår självkänsla och vår trivsel.

Sammanfattningsvis väldigt likt yogans filosofi. Yoga = förening mellan kropp och själ.
Att vårda kroppen med rörelser och frisk luft, själen med kärleksfulla och betydelsefulla relationer, och att göra sådant som väcker vår lust. Sinnet med att pausa vardagens brus och landa i det som är nu. Att medvetet vända sig inåt, lyssna på andetagen, låta sitt mind vila och ta sig ner i kroppen.

Jag undervisar yogaklasser med grund i Hathayogan. Förutom fysiska positioner (asanas) går vi igenom andningstekniker (pranayama/breathwork), meditation och avslappning.
Vill du veta mer klicka dig in på
yogarum1.se Där finns också information om kurser och events.

Just nu pågår höstterminen, onsdagar i Torghuset Smålandsstenar, kl. 19-20. Drop-in platser finns.