Hur ska du skapa ditt bästa 2019?

Idag har vi 6 januari, tänk att det redan har gått 6 dagar inpå året. Det rullar på kan man säga!
Och det är ju just det... dagarna, eller faktisk livet, rullar på. Klockan tickar och tiden går.
 Hur ofta säger vi inte "Tänk att det redan är semester", fast man nu i januari tänker att det är lååångt kvar. Sedan går semestern och sommaren i rasande fart och man börjar jobba igen. Och till sist "Tänk att det redan är jul". Eller hur?
Och då kanske man reflekterar hur året har varit. ett år till av ens liv har just passerat.
Åtminstone gör jag det. Och ibland känner jag att perioder kunde ha spenderats på ett bättre sätt. Alltså att jag kunde valt på ett annorlunda sätt. Gjort val som kommer från magen eller hjärtat istället för att alltid försöka vara intellektuell och göra som alla borde (enligt en norm som någon, som egentligen inte finns) har satt upp.
 

Har du tänkt på hur du ska förvalta dina resterande 359 dagar på bästa sätt?

Mina senaste år har vart känslomässigt stormiga i mitt liv med ett uppbrott från en viktig person i mitt liv. Jag har letat min egen identitet som jag tyckte smulades sönder och försvann. Jag har ifrågasatt och ältat vad som gått fel, skuldbelagt mig själv.
Jag har rasat ihop, men sakta växt upp igen.
Den här gången med en klarhet över hur jag vill ha det i mitt liv för att vara lycklig.
Göra sådant som får mig att "champagnebubbla" inombords. Vara i miljöer där jag känner mig hemma. Omge mig med människor som får mig att känna mig som det lejon jag är.
Se, höra och älska. Känna mig sedd, hörd och älskad. Ingridienser som jag inte vill vara utan. Ingridienser som en gång fanns men som slarvades bort. Jag gör aldrig om det.
Jag ser tillbaka med respekt och faktiskt fortfarande med kärlek. Respekten att låta varandra gå för att hitta sina recept.
Nu har jag någon som när lejonet i mig, reflekterar på djupa plan tillsammans med mig, kommunicerar med mig. Som väljer oss. Så som jag vill ha det i mitt liv. Som gör det lätt för mig att vara jag, så jag kan nära tillbaka.

Hur som helst, här nedanför delar jag med mig av en mindfulness-metod som jag i år ska fokusera mer på. Observera mig själv och mitt välmående ytterligare och göra val som leder mig dit jag vill.Utvärdera & gör aktiva val

För att lättare släppa taget om tankar och känslor som kommer och går, kan det vara bra att sortera dem. Vissa behöver man faktiskt ta tag i, men de man inte kan förändra bör man försöka släppa taget om. För att kunna sortera kan man till exempel skriva ned dem i en liten anteckningsbok där du åskådliggör dina tankar och känslor.

Fundera över
1. Vad dränerar dig?
2. Vilka saker kan du /kan du inte förändra?
3. Vilka saker kan du ägna dig mer åt som ger dig näring?


De saker som dränerar mig som jag inte kan förändra är ofta saker som redan har hänt, men det finns också sådant som ligger framåt i tiden.
Det första jag kommer att tänka på i det förflutna som dränerat mig är misslyckanden i olika situationer. Vad var det som gick fel? Vart brast jag? Varför var jag inte mer... Varför gjorde jag inte mer... osv. osv. När jag utvärderar det här slår det mig: - Vem har sagt att mitt förflutna är misslyckanden? Tänk om det är dessa som tagit mig dit jag är nu? Det har redan hänt, lämna det som vart. Det finns inte längre.
 

Framåt i tiden är alla måsten och vetskapen om att jag har försatt mig i situationer som inte känns helt bekväma. Det här kan jag påverka. - Vem har sagt att jag måste göra allt det där som ligger i framtiden? Svaret är enkelt. Det är ju jag. Ändra riktning, gör förändring. Här kommer mitt års utvecklingspotential. Jag ska till exempel i år försörja mig helt på mitt företag, alltså Formelite. Känns inte skrämmande längre, utan helt i riktning med mina drömmar.

Min bok. Jag ska sätta ord på va som dränerar mig, deala och släppa. Skriva ned vad som verkligen ger mig näring och påminna mig om det. Livet som rusar, klockan som tickar. Dagarna och minutrarna ska spenderas med balans och belåtenhet.
Likt sköningen här nedanför, ska jag också sätta mig ner avslappnat och precis så som känns bäst just då, med en kopp te varje kväll. Reflektera över om något dränerat mig och hantera det.
Avslutningsvis, för att alltid avsluta med ett lyckande, lyfta det som gett mig näring!

Hur ska du skapa ditt bästa 2019? Skriv gärna en rad i kommentarsfältet, och har du en blogg/hemsida ge oss adressen :-)
Gott Nytt År!